Welkom bij Frank Wijdenbosch

"Jongen je weet het toch, acteurs zijn gekke mensen en ze hebben nooit geld."

Producties van Seven Arts

Van uit Westerpark door Seven Arts gerealiseerd

:

Hattie MacDaniel

In 1997 en 1998 de solovoorstelling over het leven van Hattie Mc Daniel de eerste zwarte actrice die in 1940 een Oscar won, gerealiseerd in het Polanentheater.

Mensen uit mijn straat

In 1999 en 2000 heeft Wijdenbosch in verschillende theaters in Nederland en in Suriname het stuk “Mensen uit mijn straat” gespeeld. Een voorstelling die fungeert als kijkdoos van het leven in een gewone Amsterdamse straat die rijk is aan nationaliteiten. Het stuk gaat over de J.M. Kemperstraat, waar Frank Wijdenbosch al meer dan 26 jaar woont.

Voor mensen die dood gaan

Een theaterstuk in Samenwerking met het Wijkopbouworgaan, over wachtende mensen op een beter leven. Dit stuk is opgevoerd, aan de Riga Kade tijdens de ingebruikname van het Fetim gebouw.

Buren

Voor Project Spaarndammerhout het theaterstuk “Buren” gemaakt, over de gevolgen van nieuwe woonsituatie die zal ontstaat door de nieuwe wijk. Voorstelling gemaakt met buurtbewoners, die komen bij “Effe bij Moeder an”

Blakka Lola

het complexe leven van de eerste zwarte prostituee op de Amsterdamse wallen. Repetities vonden plaats in Zaal 100

Ondro Makandra

Het leven van een zwarte politica, die in problemen komt door dat ze te veel geld uit een voor andere doelen te besteden pot pakt en het aan een festival directeur geeft met louche plannen.

Seven Arts is in februari 1991 opgericht door de Amsterdamse theatermakers Frank Wijdenbosch en Rose Thesing. De belangrijkste doelstelling voor Seven Arts is dat zij theater en cultuur wil maken vanuit onorthodoxe artistieke uitgangspunten. Aan de hand van bijvoorbeeld een spraakmakende film, een bekend boek of een interessant verhaal worden een of meer karakters van personen centraal gemaakt in het te ontwikkelen theaterstuk.

:


Producties

Voorstelling Kophonger
Kophonger

Voorstelling Kasmoni
Kasmoni

Voorstelling Ondro Makandra
Ondro Makandra

Voorstelling Jaap en Shirley
Jaap en Shirley

Jongen je weet het toch, acteurs zijn gekke mensen en ze hebben nooit geld.

Kindervoorstellingen

  • Heldinnen I
  • Heldinnen II
  • Ik heb een jurk
  • Westerparkse Theaterspeeldagen

Contact Stichting Seven Arts

sevenarts@upcmail.nl

logo Seven arts