Welkom bij Frank Wijdenbosch

"Jongen je weet het toch, acteurs zijn gekke mensen en ze hebben nooit geld."

Producties

Lifestyle en Kophonger op 18 september

lifestyle bijeenkomst 18 septemberOp deze dag proef je verschillende hapjes en maak je kennis met leefstijl­projecten van bewoners uit de buurt. Je kunt in gesprek gaan met een professional over jouw wensen betreffende overgewicht, voeding en beweging. Je kunt ook meedoen aan een van de vele workshops. Tijdens het evenement speelt Frank meerdere malen zijn voorstelling "Kophonger".

verder

Producties

KOPHONGER

Op het moment dat de dokter tegen Frank zegt dat hij morbide obesitas heeft, realiseert Frank zich dat hij nog maar een kleine kans heeft dat hij z'n vraatzucht overleeft. Een gastric sleeve operatie moet de oplossing bieden. Een confronterende, angstige, maar hoopvolle tijd breekt aan.

Frank Wijdenbosch kampt al vanaf zijn jeugd met overgewicht. Dik zijn was een deel van zijn identiteit geworden. Mensen noemden hem liefdevol 'Fatsy'. Frank was trots op zijn rondingen en is vrienden geweest met zijn dikke lijf. Op het toneel speelde hij vaak vrouwenrollen en maakte hij dankbaar gebruik gemaakt van de vetlaagjes die hem iets vrouwelijks gaven.

Citaat kophongerTot hij niet meer kon stoppen met eten. Voor de buitenwereld probeerde hij te verbergen hoe groot zijn probleem was. Hij loog. Zo overtuigend dat hij zelf geloofde dat hij niet zoveel at. Maar hij raakte steeds meer de controle kwijt. In zijn hoofd zit een stemmetje dat hem constant tot eten aanzet.

Is een gastric sleeve operatie de oplossing? Gaat hij de operatie overleven? Gaat het hem lukken om na de operatie het stemmetje in z'n hoofd onder controle te krijgen dat hem tot eten aanzet? Wat als dat allemaal lukt? Hoe gaat hij vervolgens met zijn emoties om? Met alle mensen die hij altijd heeft voorgelogen?
Frank doet in KOPHONGER een poging de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan en tegelijkertijd te laten zien welke persoon met welke gedachten kronkels er in dat grote lijf eigenlijk zat weggestopt.

verder

Producties

Kasmoni

"Ik ben een vlinder. Ik vlieg van boom tot boom, maar...ik zuig niet aan elke bloem".

Miss Monie is vijftig geworden en heeft vrienden en familie uitgenodigd. De dominante kasvrouw heeft haar ‘kasmonie’-deel vervroegd opgevraagd en iedereen verwacht een groot feest. Maar met een zwangere tienerdochter, een ‘borroman’ die ongevraagd plaatjes draait en een maatschappelijk werkster die zichzelf heeft verloren in te veel drank en liefde, lijkt de avond uit te lopen op een regelrechte nachtmerrie. Wie redt wie uit deze rimboe…

verder

Producties

"Ik wil een jurk!"

'Ik wil een jurk!' is een solo voor peuters over verschillen tussen jongens en meisjes, over wat hoort en wat niet, en over doen wat je wilt. Evert een jurk om rondjes in te draaien en dansjes in te maken. Iedereen raadt het hem af: Zusje, Mama, en Buurmeisje ook. Want jongens dragen geen jurk, ook al weet niemand precies waarom niet. Oma vervult ten slotte zijn wens, want als Oma een broek mag, dan mag Evert toch een jurk? De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten. 

Ik wil een jurk!

(foto's : Gert Schutte)

verder

Producties

Ondro Makandra

Periode: november 2005 - mei 2006

Ondro makandra is een tragi-komische voorstelling, waarin het politieke en het persoonlijke elkaar snijden. Over Surinaamse ambitie en verlangen naar respect en over Nederlandse politieke correctheid, goede bedoelingen en opportunisme.

verder

Producties

Een Veilig Thuis

Periode januari - maart 2005

Regie debuut van Frank: Vijf hoorspelen geregisseerd voor de lokale radio’s Amsterdam Zuid Oost, in opdracht van het Surinaams Inspraak Orgaan. Thema: huiselijk geweld onder Surinamers

Een veilig Thuis

verder

Producties

Snorder

Periode: zomer 2003 

Snorder bestond uit 3 afleveringen, die dagelijks op de Parade van 2003 te zien waren, waar Frank in meespeelde. Liefde en overspel, drank en vaderschap, inbraak en verzoening, psychologiecursussen, afslankpillen, winst én verlies... het taxibedrijf Snorder van Diana Olivia Carmelita Weltevreden, voor de rit van uw leven.

Snorder Flyer

verder

Producties

Blakka Lola

Periode: september 2001 - maart 2003

voorstelling Blakka Lola

Het levensverhaal van de eerste zwarte prostitué van de Wallen.

In de late jaren zeventig liep op de Amsterdamse wallen een oudere, zwarte prostituee rond. Ze was een begrip, iedereen kende haar. Vanachter hun hand fluisterde men haar naam: Blakka Lola. Als ze merkte dat ze werd aangegaapt en nagestaard begon ze onbedaarlijk te schelden.

verder

Producties

Jaap en Shirley

Periode: september 2003 - mei 2004

Jaap en Shirley

Het levensverhaal over een multicultureel echtpaar dat al 40 jaar met elkaar is getrouwd maar er gaat geen dag voorbij dat er geen conflicten zijn omdat men elkaar niet begrijpt.

Jaap is een blanke man gespeeld door Paul van Soest, Shirley is een zwarte vrouw gespeeld door Frank Wijdenbosch


Producties

Voorstelling Kophonger
Kophonger

Voorstelling Kasmoni
Kasmoni

Voorstelling Ondro Makandra
Ondro Makandra

Voorstelling Jaap en Shirley
Jaap en Shirley

Jongen je weet het toch, acteurs zijn gekke mensen en ze hebben nooit geld.

Kindervoorstellingen

  • Heldinnen I
  • Heldinnen II
  • Ik heb een jurk
  • Westerparkse Theaterspeeldagen

Contact Stichting Seven Arts

sevenarts@upcmail.nl

logo Seven arts